Klientská sekce




Články

Fosfatidylserin

22.11.2008 - NavigatorZdravi.cz

Fosfatidylserin - je látka odvozená z lipidového extraktu sójových bobů. Vědci  ho zkoumali hlavně ve vztahu k tělesné produkci kortizolu - stresového hormonu, který mimo jiné poškozuje svaly (katabolický stav), v případě, že jeho produkce je nadměrná.

Fosfatidylserin je látka, která je velmi důležitá pro správnou funkci mozku. Se zvyšujícím se věkem produkuje mozek menší množství fosfatidylserinu, které není pro správnou funkci dostatečné. Proto je doplňování fosfatidylserinu velmi důležité zejména ve vyšším věku. Fosfatidylserin zlepšuje uvolňování a aktivitu neurotransmiterů a jejich receptorů, podporuje šíření mozkových impulzů a zvyšuje mozkovou aktivitu.

Výsledky klinických studijí ukazují, že suplementace fosfatidylserinem může:Mozek

  • zlepšit stav paměti, poznávacích schopnosti, vizuální paměť,
  • snížit vliv stresu - zlepšení nálady, méně stresující pocity (neurotické problémy)
  • zlepšit fyzickou a psychickou odolnost organismu,

V jedné studii dostávala první skupina 800 mg fosfatidylserinu denně a druhá skupina placebo po dobu deseti dní a pak byl ivytvářen fyzický stres ve formě intenzivního cvičení.

Vědci měřili hladinu kortizolu v těle a zjistili, že osoby, které dostávaly placebo, měly po tréninku výrazné zvýšené hladiny kortizolu. Toto zvýšení bylo u osob, které dostávaly 800 mg fosfatidylserinu denně omezeno.

Fosfatidylserin je hlavní složkou přípravku Brain Star

Čtenost článku: 92258

<<zpět