Klientská sekce




Články

Jablečný ocet pro zdraví

29.04.2005 - NavigatorZdravi.cz

Jablečný ocet potravina a lék. Působí na metabolismus, pomáhá při obezitě, alergii a únavě. Ideální pro jarní očistu a podporu organismu. LKVB6 obsahuje speciální extrakt z jablečného octa.  

   Pravý ocet z jablečné šťávy je vyráběn kvašením šťávy z celých, čerstvých jablek. Za své blahodárné účinky vděčí vysokému obsahu minerálů, obsažených v jablkách. Je považován za lék i přísadu do jídla a jako takový je používán léčiteli a kuchaři.
   Aktivní složkou jablečného octa je vlastně kombinace minerálů, organické hmoty a kyseliny octové, která mu dodává charakteristickou vůni a chuť. Jablečný ocet obsahuje průměrně 5% kyseliny, je bohatý na minerály a má nízký obsah přírodního cukru a vitamínů. Obsahuje neobvykle mnoho draslíku, vápníku, fosforu, sodíku a stopových prvků. Podle dr. D.C. Jarvise z Vermontu, je schopnost jablečného octa spojovat draslík s ostatními prvky to, co mu dává vlastnosti všestranného léku.


ÚČINKY

   Pozorování a případy zaznamenané dr.Jarvisem a britským lékařem a autorem Maurice Hanssenem, ukazují různé blahodárné účinky jablečného octa. Má svíravé účinky, které pomáhají zastavit průjem, zvyšuje okysličování krve, zlepšuje metabolismus, posiluje trávení, zabraňuje kažení zubů, působí jako dezinfekce proti střevním parazitům a zvyšuje srážlivost krve. Může být rovněž používán lidmi, kterým chybí žaludeční kyselina, ke zlepšení trávení. V těchto případech se doporučují 1-2 lžičky jablečného octa ve sklenici vody před hlavními jídly.
   Není to lék, takže je možno jej používat spolu s ostatními léčivy. Je vhodný pro diabetiky a pro ty, kteří musí dbát na omezený přísun sodíku. Je vhodný pro děti i pro starší lidi.
V knize ,,ocet z jablečné šťávy" Cyril Scott popisuje jeho,,zázračné" účinky na mnoho poruch, avšak nakonec upozorňuje své čtenáře, že to není všelék. Zdůrazňuje, že jablečný ocet pouze upravuje biologické pochody, a tím pomáhá předcházet nebo i léčit takové poruchy, jako je obezita, nadměrné menstruační krvácení, infekce ucha, nosu a krku, alergie, otoky žil a poruchy krevního oběhu. Účinky jablečného octa na některé tyto problémy si zaslouží bližší pozornosti.

NADVÁHA neboli obezita

   Obezita je mezinárodní problém. Jestliže bychom na okamžik nebrali v úvahu tak samozřejmé příčiny obezity, jako je přejídání, nedostatek pohybu a přemíra sladkostí a alkoholu, další příčinou je špatné okysličování krve. Jablečný ocet zvyšuje hladinu kyslíku v krvi a tím zrychluje přeměnu potravy v energii.


DEZINFEKČNÍ ÚČINKY

   Dezinfekční účinky octa z jablečné šťávy jsou patrny již po několika dnech užívání. Stolice ztrácí ostrý zápach a dokonce i dech ztrácí nepříjemné pachy. To proto, že jablečný ocet zvyšuje kyselost a ničí hnilobné bakterie ve střevech. Jedovaté bakterie jsou jinak částečně vstřebávány do krve, což způsobuje autotoxikaci organismu. Čištění střev nachází stále větší oblibu - jak si lékaři začínají uvědomovat, že je to základní předpoklad pro zdravý život.

ENERGIE A ZDRAVÍ, ÚNAVA A NEMOC

   Překyselení organismu je dáváno do souvislosti s únavností, dětskými nemocemi, sennou rýmou, arthritidou a jinými nemocemi. Ocet z jablečné šťávy odstraňuje překyselení organismu. Jakmile překyselení organismu odstraní, tělo znovu získá energii a zdraví. 

   Přípravek LKVB6 obsahuje silně koncentrovaný speciální extrakt z jablečného octa a díky synergickému jednotlivých složek preparátu se blahodárné účinky jablečného octa ještě zesilují.

Čtenost článku: 93585

<<zpět